Us adoneu de quantes vegades jutgem a la resta de persones per la senzilla raó de no ser com nosaltres? o per altra banda, us heu sentit mai diferents? Us han mirat malament o us han deixat de costat per no ser igual que la resta, per pensar o fer diferent? Sabeu com d’important és quan estàs creant la teva autoimatge sentir-te bé amb tu mateix? estimar-te?
Sovint he de treballar problemes sobre no voler seure amb algú o jugar-hi perquè és diferent, perquè no els agrada la seva samarreta o el seu cabell, i crec que és vital fer prendre consciència que la diferència és enriquidora.
Amb el curt d’aquesta setmana vull treballar la temàtica de la diferència i l’acceptació amb una sensibilitat excepcional. El Perpensar d’aquesta setmana ens endinsa en la història d’un pare que descobreix que el seu fill té una habilitat especial: pot flotar. I en un principi, aquest descobriment provoca al pare una gran ansietat i un desig de mantenir aquesta diferència amagada. Però, a mesura que avança la història, veiem una transformació en el pare, que finalment accepta i celebra la singularitat del seu fill. Aquesta trama senzilla però profunda ens ensenya que la veritable acceptació requereix amor incondicional i un canvi de perspectiva.
Float ens ofereix una oportunitat per treballar l’emoció de l’acceptació, tant d’un mateix com dels altres. A través dels ulls del pare, els espectadors experimenten el conflicte intern entre el desig de protecció i la necessitat de deixar que els éssers estimats siguin ells mateixos, amb totes les seves diferències. Aquesta dualitat és una reflexió important per a tots nosaltres, especialment en el context de la criança i l’educació.
Parleu o reflexioneu sobre l’amor incondicional que es treballa en aquest curt. Veiem com el pare, malgrat les seves pors i inseguretats inicials, aprèn a estimar i acceptar el seu fill tal com és. Aquesta transformació és una lliçó vital sobre la importància de l’amor sense condicions, un amor que no tracta de canviar l’altre, sinó de celebrar la seva essència única.
“Float” és molt més que un curtmetratge; és una peça que ofereix una visió profunda sobre l’acceptació i l’amor incondicional. Utilitzar històries com aquesta en l’educació emocional ens ajuda a inculcar valors essencials en infants i adults, proporcionant una comprensió més empàtica i compassiva de les nostres pròpies emocions i de les dels altres.
La història de “Float” ens recorda que acceptar les diferències i estimar incondicionalment no només és un acte de coratge, sinó també una necessitat per al creixement emocional saludable.
Bon cap de setmana i que “PerPenseu” molt.