Treballar les emocions a casa: Que el seu primer treball en equip sigui a casa.

A casa, a la porta de la nevera, hi tenim penjades les tasques mínimes que ens calen fer durant tota la setmana per tal que la nostra família funcioni. Aquestes tasques les repartim i revisem un cop a l’any valorant les capacitats, aptituds i respectant en el que sigui possible els gustos i preferències de cada membre de la nostra família.

I és que les famílies som un grup de gent que ha d’aconseguir convertir-se en un equip que treballi per aconseguir un objectiu comú, i tots els que la formem hi tenim un paper important. Sense la feina de cada membre aquest equip no funciona.

Últimament sentim a tort i a dret les paraules cooperativisme, treball cooperatiu i treball col·laboratiu. Tot sembla un invent d’última generació, però si hi pensem una mica, ens adonem que són maneres de treballar que coneixem i que fàcilment podem relacionar amb com, des de la incorporació de la dona al món laboral, hem funcionat a les cases.

Moltes mares actuals som les primeres a treballar utilitzant aquestes tècniques “tan novedoses” dins de la família. Els nostres fills poden aprendre a ser cooperatius, a treballar en equip i a fer tasques col·laboratives ja des de casa. No cal esperar a l’escola per fer aquest aprenentatge.

La família és un dels primers grups on els infants es relacionen amb d’altres persones, i poden aprendre a treballar en equip, a col·laborar o a repartir tasques segons les aptituds o les capacitats. També és el grup des d’on els pares tenim el poder d’ensenyar-los el respecte per la feina dels altres, el poder de treballar junts i el valor de la feina ben feta. Tot per aconseguir plegats que l’equip que hem creat funcioni correctament i ens faci feliços formar-ne part.

Amb el PerPensar d’avui us convido a riure mentre parleu sobre la importància de tenir un objectiu comú, protegir-nos mútuament com a membres d’un mateix equip, organitzar-nos, sobre com n’és d’important ser-hi i fer la teva feina ben feta per tal que tot rutlli i surti bé.

I ja de retruc, podeu aprofitar per conversar amb els vostres fills sobre quines tasques poden fer a casa i perquè pensen que poden fer justament aquestes i no pas unes altres, com s’han de repartir les feines del vostre equip, si l’ha de liderar algú i el perquè d’aquest lideratge i d’altres temes que us semblin importants. Recordeu que quan tots participem en una decisió i ens hi sentim implicats és quan de debò construïm el nostre objectiu comú.

Bon cap de setmana i que “PerPenseu” molt.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *