“Un caso grave de rayas”

Sabeu que l’essència del “PerPensar” són els curts, però no us vull saturar amb un munt de material que no pugueu gestionar, i tampoc vull que sols el que entra per pantalla sigui el que donem als nostres nens. Per aquest motiu a partir d’aquest curs, el canvi és que el conte passa a ser un enviament dels divendres i que ocupa l’important lloc d’un “PerPensar”.

Ja us he explicat moltes vegades que m’encanta llegir, tot i que tinc alts i baixos, però sempre torno als llibres, sigui en el format que sigui, i sempre aconsegueixo trobar en ells l’acompanyament que busco. Per tant crec que explicar contes, llegir, mirar llibres, és molt important i que ha d’ocupar un lloc privilegiat… ha de tenir un divendres!

Avui us porto un llibre titulat: “Un caso grave de rayas” de David Shannon, autor i il.lustrador nort-americà que té altres llibres que ens ensenyen a grans i petits. Perquè que el llibre sigui un conte no vol dir que nosaltres “adults” no n’aprenguem res.

En aquest llibre a la Camila Flan, protagonista de la història, li encanten les faves però curiosament mai en menja, ja que ha decidit que com a cap nen li agraden, ella no pot ser diferent… i, com us podeu imaginar, aquí tenim la nostra conversa servida.

Quan algú té massa ganes de fer el que calgui per agradar o ser com la resta, les coses no es queden sols en no menjar el que a la resta no li agrada, oi?

La història comença el primer dia d’escola quan la Camila no sap què posar-se per agradar a la gent que trobarà en un dia tant important per a ella com aquest, i quan es mira al mirall es veu plena de ratlles multicolors.

A partir d’aquí a la Camila se li complica tot molt, ja que va agafant formes del que la gent diu, del que menja… i ningú sap què li passa, ni els pares, ni el metge, ni els professors… Ningú!

Podeu imaginar vosaltres què és el que li passa a la Camila, i quina és la solució al seu problema?

Treballem plegats la nostra acceptació, els nostres gustos, defectes, virtuts, el com som i el què no som. Parlem de la nostra personalitat, la nostra autoestima i el nostre autoconcepte.

Un bon llibre per treballar la identitat tant amb grans com amb petits.

Un caso a rayas

I tu, m’expliques què t’ha semblat?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *